Gratis downloads


Collagebrief

Alle nodige info om aan de slag te gaan met de nieuwe challenge staat in deze brief. Geen tipje van de sluier, maar alles -hoppatee- op straat. Klik op de afbeelding om het document te downloaden.


Inspiratiebrief voor gebruik van de knutselbak

Deze brief hoort bij het knutselpakket die je vindt in mijn webshop

Wil je liever zelf een knutselpakket samenstellen? Ook dan is de inspiratiebrief interessant om te downloaden. In de brief vind je zo'n 15 tips en ideeën om het knutselen steeds opnieuw aantrekkelijk te maken.

Klik op de afbeelding om het document te downloaden.

Leuk als je Kleuterateljee op Instagram tagt wanneer je aan de slag gaat met de inspiratie!


Receptkaarten Loose Parts 

Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden.

Combineer met looseparts en pannetjes. Eet smakelijk!


Kleikaarten tellen en getallen 

De cijfers t/m 10 leren herkennen door ze te kleien. En oefenen met tellen tot 10 door balletjes te kleien en in het raster te leggen. 

In plaats van kleien kan je de kaarten ook aanbieden met Loose Parts. 

Tip voor thuis: probeer bij het vullen van het raster de leesrichting aan te houden. 

Klik op de afbeelding om 30 kleikaarten te downloaden. Ik vind het leuk om via Insta een foto te ontvangen als de kleikaarten ingezet worden!


Placemats voor Looseparts

Een beetje houvast bij het spelen met Loose Parts. Loose Parts nodigen op zichzelf al uit tot spel en ontdekken. Met deze Placemats bied je de mogelijkheid om het spel weer nieuw leven in te blazen. 

Klik op de afbeelding om de vier placemats te downloaden. Ze zijn gemaakt op A3 formaat. Heb je geen mogelijkheid om te printen op A3? Geen nood, je kunt ze ook printen op A4. 

Wil je toch liever op A3? De placemats zijn eenvoudig na te tekenen.

Veel plezier met deze download!


Voorbeeldkaarten bij steekbloemen

Steekbloemen of Connectors zijn speelgoed om mee te bouwen. Bij dit speelgoed heb ik voorbeeldkaarten gemaakt voor nog twee activiteiten: naleggen en patronen leggen. Het naleggen gaat om het ruimtelijk inzicht. De kaarten met de patronen gaan om het afmaken van een patroon. 

In beide versies is een mogelijkheid om zelf je voorbeeldkaarten te kleuren. Klik op de afbeelding om de bestanden te downloaden.

Binnenkort lanceer ik 'Speelkaarten'. Deze downloads zijn gemaakt als bijlage bij de speelkaarten. Houd Kleuterateljee goed in de gaten om meer te zien van deze speelkaarten.

Telposter

Jaren geleden ging er een mooie telposter rond van Juf Sanne en Meester Tim. Nu ik weer terug ben in de kleuterklas, wilde ik weer die mooie poster downloaden. Maar helaas, nergens meer te vinden!

Deze telposter is dus geïnspireerd op het werk van twee andere leerkrachten. Ik heb er een klein beetje mijn eigen draai aan gegeven. Klik op de afbeelding om het pdf-document te downloaden. De poster is op A4-formaat. 

De poster helpt om de getallen, dobbelsteenstructuur en vingerbeelden sneller te herkennen.  Bied bijvoorbeeld aan in combinatie met een rekenkastje.


Prijskaartjes

Speel winkeltje en gebruik daarbij de prijskaartjes van Kleuterateljee. Klik op de afbeelding om het document met de prijskaartjes te downloaden. 

Knip de labels uit en maak ze vast aan de producten in je winkel. Wordt het een letterwinkel? Of een winkel met de lekkerste ijsjes? Of verkoop jij de mooiste bloemen van Nederland?

De labels met dobbelsteenstructuur zijn geschikt voor jonge kinderen die nog niet met cijfers bezig zijn. Betalen kan je bijvoorbeeld doen met knopen. Veel speelplezier!


Bouwkaarten Duplo

Handig voor onderweg!

Vul een bakje met duploblokken in dezelfde kleuren. Print de bouwkaarten en knip ze uit. Voeg ze toe aan het bakje met de blokken. Je kind bouwt de voorbeelden na.

Dit soort bakjes staan ook wel bekend als 'Busy Boxes'. Bakjes met materiaal om je kind even bezig te houden. Ideaal voor onderweg. En ondertussen oefent je kind ook nog vaardigheden, zoals ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek.Op Pinterest is nog veel meer inspiratie te vinden.

Klik op de afbeelding om het .pdf-bestand te downloaden.


Techniek voor thuis - poster

Techniek zit overal. Jonge kinderen kunnen al gefascineerd zijn door lampenknopjes, afstandsbedieningen, snoeren en stekkers.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder techniek. Het maakt ons leven een stuk makkelijker. Denk maar eens de techniek achter een blikopener of de mogelijkheid om de vaat te laten doen door een machine.

Techniek biedt ook in het spel veel plezier. Op deze poster vind je vijf technische activiteiten om thuis uit te voeren met jonge kinderen. En ik vermoed dat een deel van de activiteiten voor oudere kinderen ook nog steeds uitdagend zijn.

Klik op de afbeelding om de poster te downloaden. Het bestand bestaat uit twee pagina's. 

Veel plezier met deze gratis download van Kleuterateljee!


Letterkaartjes - hoofdletters

Klik op de afbeeldingen om te downloaden en knip uit.

 

Drie activiteiten om te doen met deze kaartjes.

  • Zoek de hoofdletters bij de kleine letters. Bied aan i.c.m. met kleine magneetletters. (Bestel bijvoorbeeld hier.)
  • Schrijf de letters na in vogelzand.
  • Memorie. Print de kaartjes 2x.