peuters uitdagen met open-einde-spel

Peuter

Peuters leren door spelen ontdekken en ervaren

Peuters leren door te ervaren. Rekenen en lezen gaat op school een stuk makkelijker als jonge kinderen thuis al ervaringen op kunnen doen. Ontdek welk spel en speelgoed aansluit bij de ontwikkeling van jouw peuter. Zo wordt jouw peuter voortdurend uitgedaagd om iets nieuws te leren. Sluit aan bij de motoriek van jonge kinderen door jouw kind te laten spelen met concreet materiaal. Vind geschikte spelletjes en open-einde-speelgoed dat past bij jouw kind!

Alle kleuren van de regenboog: 7 activiteiten voor peuters met interesse in de kleuren

In deze blog deel ik 7 activiteiten die aansluiten bij peuters met een interesse in de kleuren. Het adequaat benoemen van de juiste kleuren is een proces dat nog wel tot in de kleuterklas kan duren. Dat proces start in de peuterfase door middel van ontdekking. Peuters zullen zich namelijk ineens realiseren dat objecten verschillende kleuren hebben. En vervolgens blijken die kleuren ook nog een eigen naam te hebben!

Lees meer »

Een voorsprong op school: 10 verrassende manieren om peuters aan het rekenen te krijgen

Natuurlijk is het van de zotte dat we peuters van twee jaar al aan het rekenen zetten. In deze blog laat ik je zien hoe je voorbereidend rekenen kunt inzetten in lijn met de ontwikkeling van het jonge kind. Een potje memorie is namelijk net zo goed rekenen als het tellen van vier doppen. Zolang dit vrijwillig gaat en de peuter voldoende bewegingsruimte krijgt, is er helemaal niks mis met het aanbieden van rekenmateriaal.

Lees meer »