taalontwikkeling stimuleren via spel peuter en kleuter

Taalontwikkeling

taalontwikkeling peuter en kleuter

Taal is belangrijk voor het maken van vrienden. Met taal kan je jouw ideeën delen, plannen afstemmen en kom je erachter of iemand dezelfde interesses heeft.

Taal is ook belangrijk voor het schoolse leren. Ons onderwijs is talig. Zelfs rekenen gaat makkelijker, als je de taal goed begrijpt.

De taalontwikkeling van jonge kinderen kan op diverse manieren gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld door voor te lezen, te zingen en veel te praten met je kind.

Op deze pagina ontdek je leuke boeken die bijdragen aan de woordenschat van jonge kinderen. Je vindt er ook inspiratie om taal op een prikkelende manier en via spel te stimuleren.

Woordenschat uitbreiden door te spelen met verhalen

Een bekende manier om woordenschat uit te breiden, is voorlezen. Maar ook veel praten met je kind en uitleggen wat je doet, draagt bij aan het ontwikkelen van een ruime schat aan woorden. Een derde manier om te werken aan woordenschatontwikkeling is door samen te spelen. 

Lees meer »

Thema Dierentuin - Boekentips voor peuters en kleuters

Een bezoekje aan de dierentuin op de planning? Of juist kort geleden met je peuter of kleuter bij de olifanten geweest? Maak het avontuur nóg levendiger met een paar prachtige prentenboeken. Leg boeken over leeuwen, giraffen en de dierentuin binnen bereik, zodat jouw kind ze zelf kan bekijken. Lees ze voor, opnieuw en opnieuw!

Lees meer »

Lenteboeken

Laat jonge kinderen de lente bewust ervaren door boeken aan te bieden die passen in dit seizoen. Deze boeken gaan over bloemen, de boerderij, dieren op de boerderij en hoe een kip een ei legt. Jonge kinderen kunnen de ervaringen van buiten nog eens extra verwerken met een goed boek!

Lees meer »