Kleuter

spelen is de hoogste vorm van onderzoek

Kleuters leren door spel. Rekenen en lezen gaat op school een stuk makkelijker, als kinderen thuis al het juiste aanbod krijgen. Ontdek welk spel en speelgoed aansluit bij de ontwikkeling van jouw (bijna)kleuter. Kleuters die snel verveeld zijn, willen regelmatig uitgedaagd worden om iets nieuws te leren. Sluit aan bij de motoriek van jonge kinderen door te laten oefenen met concreet materiaal. Vind geschikte spelletjes en open-einde-speelgoed dat past bij jouw kind!

Automatiseren met cijfertoppers en magneettegels: zo wordt rekenen in groep 3 een stukje makkelijker én leuker!

Met dit aanbod stimuleer je de rekenvaardigheden van jouw kleuter op een speelse manier. Door spelletjes te spelen, krijgen kinderen de kans om de cijfers automatiseren. Ze hoeven dan niet steeds na te denken over de betekenis van een getal, maar weten direct wat het cijfer betekent. Ook de dobbelsteenstructuur is een belangrijk rekenweetje voor kleuters om te automatiseren. Zo wordt rekenen in groep 3 een stukje makkelijker én leuker!

Lees meer »

Cijferkaartjes, telposter en vingerbeelden om te printen

Door thuis ervaring op te doen met rekenen, wordt het leren op school makkelijker. Het idee van het rekenkastje is dat kinderen zelf tot ontdekkingen komen. Door hen ruimte te bieden om te experimenteren, is het makkelijker om plezier te beleven aan het materiaal. Daarnaast is intrinsieke motivatie belangrijk om open te staan voor het aanleren van nieuwe vaardigheden. Deze gratis downloads zijn ter ondersteuning bij het rekenkastje. Klik op de afbeelding om het gewenste bestand te downloaden.

Lees meer »
BoekenBoeken