tellen en getalbegrip rekenen voor kleuters

Nieuwe testronde van start

Yes, ik kan jouw mening en feedback wel weer gebruiken! 

De vorige testronde met de download IJsCubes is me goed bevallen. Het is fijn om op een aantal enthousiaste gebruikers terug te vallen. Jij ziet andere dingen dan ik en die extra blik is voor mij heel waardevol.

Zijn er achteraf nog andere punten waarvan je denkt dat het beter kan bij de IJsCubes? Of heb je tijdens het gebruik een stukje gebruiksgemak gemist? Heel fijn als je me daarvan alsnog op de hoogte brengt, bijvoorbeeld door een mailtje te sturen. Dat geeft mij de kans om de kwaliteit nog verder te verbeteren.

Dit is het plan voor augustus

Voor 1 augustus heb ik een RekenLotto in petto. Aanvullend komt daar twee weken later ook een set met Flashcards bij. Voor de Rekenlotto kan ik jouw feedback en/of promotie opnieuw goed gebruiken en voor de flashcards ben ik benieuwd naar jouw mening. 

Wat vind jij?

Aanvullend bij de Lotto maak ik flashcards, waarbij ik van jou graag wil weten welke versie jouw voorkeur heeft. Je kunt je voorkeur invullen via het formulier, onder de afbeeldingen. Optie A gaat over één kleur per kaart en optie B gaat over één kleur per item, waardoor er een kleurenmix op de kaart ontstaat. Optie A oogt wellicht rustiger. Bij optie B zie je per item sneller het verschil. Klik op de afbeeldingen om beter te bekijken. 


Op 1 augustus is dit de keuze in de webshop:

Deze keer komt er één activiteit die op meerdere momenten uitnodigt tot rekenen: RekenLotto. Door om de beurt te gooien, bedekken kinderen het juiste getal/aantal op hun speelbord. Gooi je een aantal/getal dat je al hebt? Jammer, beurt voorbij!

Wie als eerste alle vakjes bedekt heeft, is de winnaar.

Het spel bevat allerlei rekenbeelden die helpen bij het snel overzien van verschillende aantallen.

Voor de jongste kleuters (en oudere peuters) zijn er verschillende versies t/m 6.

En voor kleuters vanaf een jaar of 5 is er de versie t/m 12.

Het bedekken kan met Looseparts of blokjes. Maar ook heel waardevol: de tegels van Mini-Loco passen precies op de hokjes!

Uitdagende vraag voor kleuters: De lotto tot 12 is op basis van twee dobbelstenen te spelen. Maar hoe krijg je dan ooit een 1?

Leg deze vraag eens bij jouw kleuter(s) neer. Ik ben heel benieuwd welke oplossingen komen!

Welke download wil je graag testen?

Laat via het formulier weten welke twee speelbladen van de RekenLotto jij graag wilt testen. Binnen twee dagen krijg je twee speelbladen t/m 12 en twee speelbladen t/m 6 toegestuurd. In ruil voor je feedback en/of promotie ontvang je een kortingscode voor de complete bundel. Hoeveel korting je krijgt en mijn verwachtingen mbt de downloadtesters, lees je in Afspraken Testgroep. Aanmelden kan tot en met 13 juli, feedback delen kan altijd.

Ik wil me graag aanmelden als DownloadTester voor RekenLotto:Waarom ik jouw hulp zo goed kan gebruiken...

Ooit startte ik de website vanuit een soort hobby. Ik maakte wel eens downloads en wilde een plek waar het downloaden automatisch ging. Geen gedoetjes, gewoon één verzamelplek. Later kwamen er blogs bij en gaandeweg werd de website steeds meer een bron van inspiratie.

Inmiddels krijgt de website voor mij een nieuwe betekenis. Misschien heb je het afgelopen jaar al eens meegekregen dat mijn werkleven niet helemaal van een leien dakje gaat. Kort samengevat: ik kan vanwege gezondheidsredenen mijn werk als leerkracht (voorlopig) niet meer uitvoeren. Het vinden van een andere baan is een uitdaging. De combinatie opleiding/interesse-belastbaarheid lijkt niet ideaal. 

Ik heb nog drie maanden de tijd om iets te vinden. En omdat de tijd dringt, ga ik opnieuw uitzoeken of het ondernemerschap nog iets voor mij in petto heeft. De website kan voor mij een middel zijn om gevonden te worden. Om de kosten voor zowel het maken van de downloads als het 'in de lucht houden' van de website te dekken, ben ik begonnen met het aanbieden van betaalde downloads. Meer daarover lees je in de blog 'Dit zijn de plannen van Kleuterateljee.'

Jouw bijdrage als DownloadTester wordt daarom dubbel zo hard gewaardeerd. Dank daarvoor!