Download Kleuter nabouwen van voorbeeld

Terugblik op het afgelopen jaar

Een jaar geleden daagde ik mezelf uit om elke maand een nieuwe download te maken en deze te delen op de website van Kleuterateljee. Mijn wens was ouders zonder onderwijsachtergrond te inspireren op het gebied van educatief spel. Met het opstellen van dit doel gaf ik mijzelf de kans om op een creatieve manier mijn kennis en ervaring uit het onderwijs te benutten.

En alhoewel ik in eerste instantie ouders wilde inspireren, werden mijn downloads ook dankbaar ontvangen door professionals, zowel uit het onderwijs als de kinderopvang. Via Instagram kreeg ik regelmatig een blijk van waardering door een enthousiaste reactie op een post of via een persoonlijk DM. Maar ook in de cijfers op mijn website zag ik hoe mijn inspanningen werden gewaardeerd. Mede dankzij het enthousiasme kostte het weinig moeite om dat doel wat ik mezelf had gesteld te halen.

Het maken van de downloads brachten me plezier en voldoening. De tijd die het kostte zag ik als speeltijd waarin ik diverse dingen kon uitproberen en als een kans om ervaringen op te doen. 

rekenen kleuter met dominostenen
duplo busybox bouwkaarten
telposter voor thuis

Mijn trots: de Duplo BusyBox tussen twee andere pareltjes. Onderaan de pagina vind je linkjes naar deze gratis downloads.

Onderzoek alles...

Naast het aanbieden van downloads en het delen van content via Instagram, heb ik mijn tijd gebruikt om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor Kleuterateljee als bedrijf. Ik heb diverse kansen benut om hier inzicht in te krijgen, maar vooralsnog zonder resultaat.

...en behoud wat goed is

Helaas kan ik mijn tijd en kunde niet nog een jaar gratis inzetten. De kosten voor de website blijven doorlopen en vanwege onzekerheid over werk en inkomen sta ik nu voor twee opties: stoppen of een compensatiemiddel zoeken.

Stoppen met de website is voor mij geen optie. De site biedt veel waarde op het gebied van jonge kinderen en ontwikkeling, spel, opvoeding en creativiteit.

Hoewel ik al gebruikmaakte van een e-book en het affiliatie-programma als compensatiemiddel, leverde dit te weinig op om de kosten volledig te dekken. Daarom heb ik besloten om over te stappen op betaalde downloads. Op deze manier kan een groot publiek blijven profiteren van mijn praktische vaardigheden, gecombineerd met kennis rondom de ontwikkeling van het jonge kind. Voor mij is deze stap een fijne tijdsbesteding met nieuwe uitdagingen.

Investeren in groei en kwaliteit

Met een recente upgrade van de shop heb ik nu twee waardevolle mogelijkheden: directe downloads na aankoop en de mogelijkheid om prijzen laag te houden. Hierdoor kan ik grotere producten opsplitsen en daarmee een breder publiek bedienen.

Mijn eerste doel is om de kosten voor de site, shop en het ontwerpprogramma te compenseren. Daarna hoop ik een buffer op te bouwen. Een klein inkomen zou ideaal zijn, maar voorlopig richt ik me op het peilen van de interesse voor deze betaalde variant. Mijn focus ligt op kwaliteit en klanttevredenheid.

download zomer kleuter peuter ijsjes
ijsjes bedekken met connectors vrij spel
differentiatie peuter kleuter uitdagen

De ijsbolletjeslotto maakte ik op basis van vijf verschillende ontwikkelfases. Tellen, kleuren herkennen, nabouwen, cijferherkenning en sommen maken, zaten allemaal verwerkt in deze gratis download voor peuters en kleuters. Mijn eigen peuter had lak aan al die plannen en bracht een zesde variant in het spel: zelf bedenken. Precies die eigenheid, daar houd ik van.

Kwaliteit bieden met betaalde downloads

Bij de betaalde producten wil ik me serieus inzetten voor goede kwaliteit. Daarbij leg ik de komende drie maanden de focus op:

  • Consistentie in stijl en opmaak: Ik ga werken aan een consistente stijl en opmaak voor alle producten
  • Duidelijke productomschrijvingen: Ik wil me inzetten voor heldere en gedetailleerde beschrijvingen van elk product
  • Leren van feedback: Ik zal actief feedback verzamelen en hiervan leren om mijn aanbod te verbeteren.

Wat je kunt verwachten tot 1 oktober

Het doel is om de komende periode maandelijks een bundel te lanceren die op te splitsen is in deeldownloads. Zo kan ik de prijzen laag houden en kan jij laten liggen wat voor jou niet interessant lijkt te zien.

 

Net als bij de IJsCubes kan je kiezen voor één of twee onderdelen of voor het pakket waar alle drie onderdelen in gebundeld zijn. Bij producten die in juli gelanceerd zijn, ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

  • Bundel met de onderdelen mozaïek, constructie en spelletjes
  • Mozaïek (meetkunde) – dit is deel I van de bundel
  • Nabouwen (constructie) – dit is deel II van de bundel
  • Dobbel&Kleur (spelletjes) – dit is deel III van de bundel

De gratis download blijft, maar dan in lightvariant. Deze versie bevat één of twee pagina’s uit de bundel. 

 

De komende maanden zie ik als een periode van leren, bijstellen en finetunen. Jouw feedback helpt me om de producten en het bestelproces continu te verbeteren. Om die redenen liggen de prijzen tot 25 procent (bundel) of tot 20 procent (deeldownload) lager ligt dan de prijs die vanaf oktober geldt.

Als maker beschik ik niet over de ervaring die jij hebt als klant en jouw feedback wordt dan ook enorm gewaardeerd. 

Korting voor jou als trouwe bezoeker

Jouw enthousiasme heeft bijgedragen aan het plezier dat ik heb beleefd bij het delen van de downloads het afgelopen jaar. Daarom heb ik voor jou als trouwe bezoeker een code om laagdrempelig kennis te maken met de betaalde producten van Kleuterateljee. Tot 1 oktober 2024 krijg je 10% korting op de actieprijs met de code SPELENDLEREN10. Ik hoop dat ik ook het komende jaar jou en je peuter(s)/kleuter(s) mag voorzien in uitnodigend, educatief spel.

FAQ 

Klik op een subonderdeel om te kijken of jouw vraag hier tussen staat. 

Gratis Downloads

Q: Blijven de bestaande gratis downloads beschikbaar?
A: Bijna alle downloads die nu beschikbaar zijn, blijven de komende drie maanden staan. De zomerse downloads gaan op 1 september offline. 

Q: Wat ga je na deze periode doen met de downloads die nu gratis zijn?

A: De downloads die niet aan een seizoen gebonden zijn, blijven gratis beschikbaar zolang het geen negatief effect heeft op de verkoop van de betaalde downloads.

Q: Komen de seizoensgebonden downloads terug als gratis download?
A: Dat weet ik nog niet helemaal zeker. Later in dit proces neem ik de tijd om hier een keuze in te maken.

Verkoopcijfers

Q: Hoeveel producten moet je verkopen om de kosten te compenseren?

A: Uitgaande van een gemiddelde prijs van €2,50 per product, staat de verkoop van 13 producten per maand gelijk aan de kosten voor de website, Canva-Pro en zakelijke rekening.

Q: Hoe staat het met de verkoop van je eerste digitale product sinds de upgrade van je website?

A: In de eerste 10 dagen zijn er al 8 bestellingen gedaan! 🥳

Aankomende Producten

Q: Welk thema heeft het volgende product?
A: Ik ben nog aan het brainstormen over de inhoud van de volgende producten. 

Q: Wat zullen de prijzen zijn van de volgende betaalde downloads?

A: De bundels blijven onder €5,00 en de losse onderdelen zullen rond €2,50 zijn. Het ene onderdeel kan iets hoger uitkomen en het andere deel iets lager, afhankelijk van het aantal pagina's per deel. 

Q: In de shop zie ik bij de producten twee bedragen: een actieprijs en een prijs met streep erdoor. Hoelang zijn de actieprijzen geldig?
A: De prijs die nu geldt, is de prijs voor de proefperiode. De prijs die doorgestreept is, gaat in per 1 oktober. Mits ik tevreden ben over de kwaliteit.

Q: Ik ben hartstikke fan van je gratis downloads en wil graag laagdrempelig kennismaken met de betaalde versie. Heb je een kortingscode voor mij als trouwe bezoeker?

A: Wat ontzettend leuk dat je Kleuterateljee al een tijdje weet te vinden! Met de code SPELENDLEREN10 krijg je 10% korting op de digitale producten in de webshop. Deze code is geldig tot 1 oktober.

Gebruik binnen teams

Q: Ik bereid het thema voor meerdere groepen voor en wil graag jouw product inzetten. Moet ik het dan voor iedere groep apart aanschaffen?

A: Voor een kleine meerprijs mogen meerdere groepen binnen jouw organisatie gebruikmaken van het product. 

Q: Mag ik je producten delen met mijn duo?

A: Zeker! Jullie dragen samen de verantwoordelijkheid voor je groep en een prettige samenwerking is goud waard. Daar wil ik volledig aan bijdragen.

Juridisch

Juridisch

Q: Waarom moet ik mijn adresgegevens invoeren als ik een digitaal product bestel?

A: Omdat ik handel als ondernemer, ben ik verplicht om de gegevens van klanten op te slaan. Welke gegevens dat zijn, hoe lang ik ze bewaar en hoe ik omga met jouw persoonlijke gegevens, lees je terug in het Privacybeleid van Kleuterateljee.

Q: Ik snap dat je de kosten wilt drukken, maar ik vind het kopen van een download wel een drempel in vergelijking met de gratis downloads. Kan ik mijn geld terugkrijgen als het niet bevalt?

A: Helaas niet. Na betaling vervalt je herroepingsrecht, zoals te lezen is in de Algemene voorwaarden. Je kunt je wel aanmelden als DownloadTester, waarbij jij een deel van de download gratis ontvangt, in ruil voor promotie of feedback.

Mijn 1-aprilgrap zorgde voor een piek in het aantal pageviews op de website

Mijn vraag staat er niet bij

Staat je vraag hier niet tussen maar heeft het wel betrekking op de betaalde downloads van Kleuterateljee? Stuur je vraag dan in via dit formulier. Afhankelijk van de aard van de vraag en mijn mogelijkheid om het te beantwoorden, deel ik mijn reactie later met je via Insta en/of op deze pagina.

Je bent niet verplicht om je naam en mailadres* in te vullen. Wil je persoonlijk op de hoogte worden gehouden van mijn antwoord? Dan is het invullen van je mailadres wel een goed idee. 

*Je mailadres wordt alleen gebruikt om antwoord te kunnen geven op je vraag. Bij het delen van je vraag laat ik je naam achterwege.